Search
  • Iisa Heinola

10 Sisältöideaa somejulkaisuun

Kun some huutaa sisältöä ja pää lyö tyhjää, on hyvä hetki kaivaa hieman lisäinspiraatiota. Listasin sinulle kymmenen helppoa sisältöideaa, joiden avulla pääset ajatusjumistasi yli ja saat tuotettua innostavaa sisältöä käden käänteessä.


Muista, että parasta viestintää on se, joka tulee jaetuksi ja huonointa viestintää se, joka jää pöytälaatikkoon. Jos siis löydät sinua innostavan idean, pistä se toteutukseen! Kun otat käyttöösi jokaisen alla olevista ideoista, saat varmistettua innostavaa sisältöä tilillesi, vaikka seuraaville viidelle viikolle.


Seuraavaksi itse asiaan!1. Kulissien takaa

Minkälaista on arki, jota asiakkaasi eivät näe? Mitä teet ennen kuin asiakkaat saapuvat tai minkälaista työpisteelläsi on? Anna asiakkaillesi mahdollisuus saada kurkistus arkeesi ja kohdata sinut aitona henkilönä.


2. Usein kysytyt kysymykset

Mitä asiakkaasi kysyvät sinulta usein? Haluavatko he tietää miten teet niin kuohkeat leivonnaiset tai kuulla milloin tilaat syksyn malliston? Vastaa johonkin, mitä a.) asiakkaasi kysyvät sinulta usein, tai b.) mitä uskoisit tai haluaisit heidän kysyvän.


3. Kysy!

Anna asiakkaillesi suora mahdollisuus kysyä sinulta jotain! Saat luvan tiedustella asiakkailtasi, minkälaista sisältöä he haluaisivat nähdä, mitä he haluaisivat tietää tai mistä he pitävät. Hyvässä tapauksessa saat materiaalia useisiin uusiin julkaisuihin, joissa vastaat kysymyksiin.4. Jaa hauska kuva

Jaa hauska meme, gif tai video somessa ja anna asiakkaillesi mahdollisuus ilahtua kanssasi. Valitse sisältösi sen mukaan, josta uskot kohdeyleisösi pitävän. Jos jaat toisten kuvia, muistathan ilmoittaa kuvan alkuperäisen lähteen.


5. Tätä et tiennyt

Kerro esim. videomuodossa joku hauska yksityiskohta sinusta tai yrityksestäsi. Video voi olla kännykällä kuvattu ja lyhytkin, sillä tärkeintä on aitous ja halu jakaa asioita kuulijoidesi kanssa. Ole rohkea!


6. Ajankohtainen vinkki

Liittyykö tuotteeseesi tai palveluusi ajankohtaisia ylläpitovinkkejä tai voisitko suositella asiakkaallesi toimenpidettä yrityksesi tarjoamaan liittyen? Anna asiakkaan kokea, että välität hänestä ja ajattelet hänen parastaan.7. Jaa innostava artikkeli

Luitko inspiroivan artikkelin, joka liippaa läheltä omaa alaasi? Jaa se asiakkaillesi! Kirjoita saatteeksi miksi artikkeli puhutteli sinua ja miten yrityksesi liittyy asiaan. Helppoa ja inspiroivaa!


8. Aikakapseli

Missä tunnelmissa sinä ja yrityksesi olitte vuosi, viisi vuotta tai kymmenen vuotta sitten? Suhtaudu menneisiin aikoihin lämmöllä ja jaa asiakkaillesi kasvutarinasi.


9. Totta vai tarua?

Esitä asiakkaillesi väite sinusta tai yrityksestäsi ja anna heidän arvata onko väite totta vai tarua. Saat jaettua tietoutta yrityksestäsi asiakkaillesi ja herätettyä keskustelua kommenttikentässä.


10. Kiitä

Julkiset kiitokset ovat parhaimpia. Sinun ei tarvitse osoittaa kiitosta vain yhdelle henkilölle, vaan kiitä esim. kuluneen viikon kävijöitä tai tämän päivän asiakkaitasi. Kerrot tällä viestillä, että välität asiakkaistasi ja että he ovat sinulle tärkeitä.Toivottavasti inspiroiduit ja sormesi syyhyävät päästä somettamaan! Jos haluat unohtaa inspiraatiopulan ikuisiksi ajoiksi, olen apunasi. Autan sinua luomaan yrityksellesi personoidun sosiaalisen median julkaisukaavan, jonka avulla saat tuotettua toistuvasti ja helposti aitoa sisältöä, joka innostaa ja sitouttaa asiakkaitasi.


Bonusvinkki! Jos sinulla on ”täydellisyysblokki”, etkä saa tuotettua someen sisältöä täydellisyyden tavoittelun takia, katso videoni ”Aito on parempi kuin täydellinen”. Lupaan, että hyväksymällä itsesi ja yrityksesi juuri sellaisina kuin olette, saat tuotettua entistä enemmän inspiroivaa ja ilahduttavaa sisältöä!


Innostavia somehetkiä toivottaen,

Iisa

232 views0 comments

Recent Posts

See All

LÄHDE MATKAANI

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • YouTube - White Circle
Ota yhteyttä - olen apunasi!

Iisa Heinola

iisa@iisaheinola.fi

+358 440 778811

Huikea Idea t:mi

Y-tunnus: 2521152-5

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • YouTube - White Circle