Search
  • Iisa Heinola

Tästä syystä yrityksesi on somessa

Jos kysyisin sinulta nyt, miksi yrityksesi on sosiaalisessa mediassa, miten vastaisit? Oletteko somessa myymässä, paikalla siksi että kilpailijasi ovat tai siksi, että siellä kuuluu olla? Jos vastauksesi liippasi läheltä edellisiä vaihtoehtoja, et ole yksin. Nämä ovat yleisimpiä listauksia, jotka eivät kuitenkaan paljasta jutun todellista juonta.


Yrityksesi on somessa, luodakseen suhteita.


Yritysten sosiaalisen median läsnäolon päätarkoitus on luoda yhteys potentiaalisiin asiakkaisiin, vahvistaa yritysmielikuvaa ja herättää asiakkaissa tunteita. Julkaisemalla kiinnostavaa sisältöä yrityksen kanavissa, asiakkaat pääsevät vuorovaikutukseen kanssasi kotisohviltaan tai hiekkarannalta. He innostuvat, kiinnostuvat ja ilahtuvat tuottamastasi sisällöstä ja kun asiakkaalle syntyy (ehkä sinun ansiostasi) ostotarve, hän ajattelee sinun yritystäsi.


Moni ajattelee sosiaalisen median myyntikanavana. Todellisuudessa myynnin tulisi olla vain viidesosa kaikesta siitä sisällöstä, jota yrityksesi tuottaa sosiaaliseen mediaan. Klassinen 80-20-sääntö päteekin myös somen sisältöön: tuota 80% asiakasta innostavaa yleistä sisältöä ja 20% myynnillistä sisältöä. Käytännössä siis joka viides julkaisusi saisi olla suoraa myyntiä.


Entäpä ne 80% sisällöstä, joka ei ole myyntiä – mitä se voisi olla? Tee julkaisuja, joissa asiakas pääsee mukaan arkeesi ja anna hänen innostua yrityksenne toiminnasta. Sinä tunnet asiakkaasi parhaiten, joten tuota sisältöä, jonka tiedät innostavan asiakastasi. Minun kultainen sääntöni on olla aidosti ja rehellisesti oma itsesi. Se on niin tärkeä asia, että kirjoitin siitä erillisen artikkelin ”Paras ohje sisällöntuotantoon”.


Jos kaipaat inspiraatiota yrityksesi sosiaalisen median sisältöön, minulla on sinulle upea mahdollisuus! Olen julkaisemassa verkkovalmennuksen, joka sisältää inspiroivia julkaisuideoita sekä takuuvarman kaavan, jonka ansiosta sinun ei tarvitse enää pähkäillä mitä julkaisisit someen. Kurssi käynnistyy elokuussa 2019 ja liittymällä sähköpostilistalleni, pääset osallistumaan kurssille jo viikkoa ennen virallista julkaisua!


Innostavia hetkiä sisällön parissa!

Iisa

37 views0 comments

Recent Posts

See All

LÄHDE MATKAANI

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • YouTube - White Circle
Ota yhteyttä - olen apunasi!

Iisa Heinola

iisa@iisaheinola.fi

+358 440 778811

Huikea Idea t:mi

Y-tunnus: 2521152-5

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • YouTube - White Circle